NYPONPULVER BÄST I TEST

Nyponpulver Àr ett vÀldigt nÀringsrikt kosttillskott som stÀrker immunförsvaret tack vare dess höga C-vitaminhalt, men det innehÄller ocksÄ goda mÀngder D-vitamin, mineraler, galaktolipider som har en antiinflammatorisk effekt, och mycket mer dÀrtill. Totalt bestÄr det av upp till 40 hÀlsosamma Àmnen. PÄ grund av det nÀringsrika innehÄllet hjÀlper nypon ocksÄ mot ledvÀrk och minskar svullnader. Men du finner Àven betakaroten i nypon, vilket vi ser pÄ den starka orangea fÀrgen, vilket Àr viktigt för att huden ska kunna bilda ett skydd mot solens strÄlning och fÄ en fin lyster.

Tillverkare anvÀnder sig av nypon frÄn olika delar av vÀrlden med allt frÄn europeiska nypon frÄn bergskedjan Karpaterna till chilenska nypon som har vuxit i vulkanisk, bördig jord. Som konsument kan du ocksÄ vÀlja om du vill ta ditt nyponpulver som löspulver eller i kapselform. Löspulver Àr alltid bra om man vill blanda ner det i sina smoothies, gröt och liknande, men kapslar Àr smidigt att svÀlja och Àven ett bra alternativ nÀr man Àr ute och reser.

Börja med att lÀsa om de tre vinnarna, Healthwell Nyponpulver Eko (bÀst i test), Kiviks Lilla RÄa Nyponpulver EKO (kapselform) och premium alternativet Superfruit Nyponpulver Organic. LÀs gÀrna köpguiden som följer för mer information om vad som Àr viktigt att tÀnka pÄ nÀr man köper nyponpulver.

BÄST I TEST

Healthwell Nyponpulver Eko

4.7/5

KAPSELFORM

Kiviks Lilla RĂ„a Nyponpulver EKO

4.5/5

Premium

Superfruit Nyponpulver Organic

4.3/5

KÖPTIPS

BĂ€st i test

Healthwell Nyponpulver Eko

Europeiska nypon frÄn bergskedjan Karpaterna

Healthwell Nyponpulver Eko, som tillverkas av vildvÀxande och nÀringsrika nypon frÄn den europeiska bergskedjan Karpaterna, Àr bÀst i test. Detta nyponpulver bestÄr av 98% nyponskal och 2% kÀrnor, med en hög nivÄ av C-vitamin, D-vitamin och andra viktiga mineraler och nÀringsÀmnen. Nyponen har hanterats enligt RAW-food reglerna för att bevara alla nÀringsÀmnen, vilket betyder att det aldrig har hettats upp över 42 grader. NÀr du köper Healthwell Nyponpulver Eko kan du vÀlj mellan tre olika storlekar pÄ 200 gram, 400 gram eller 600 gram.

NĂ€ringsrikt tillskott Ă„ret om

I tillverkningsprocessen mals hela nyponskalet till ett grovkornigt mjöl och just dĂ€rför Ă€r det viktigt att man vĂ€ljer ett ekologiskt alternativ. Detta ekologiska nyponpulver rekommenderas av hĂ€lsoexperter, bloggare och nĂ€ringsspecialister eftersom det Ă€r en produkt av hög kvalitet. Det har inte förekommit nĂ„gra besprutningsmedel i odlingsprocessen och nyponen kvalitetskontrolleras pĂ„ regelbunden basis. Inkludera Healthwells nĂ€ringsrika nyponpulver i din smoothie eller morgongröten för att fĂ„ en nyttig boost som Ă€r vĂ€l behövlig Ă„ret om – immunförsvaret behöver alltid lite omsorg. Det tillför ocksĂ„ en god, mild smak.

VÀldigt prisvÀrt och hög kvalitet

Ännu ett stort plus med denna produkt Ă€r att det inte Ă€r det dyraste alternativet pĂ„ marknaden, trots den höga kvalitĂ©n. Healthwell Nyponpulver Eko Ă€r bĂ€st i test samtidigt som det Ă€r ett vĂ€ldigt prisvĂ€rt alternativ. En daglig dos pĂ„ 2,5-5 gram Ă€r den generella rekommendationen och det ger dig stora fördelar till ett lĂ„gt pris per dos.

KAPSELFORM

Kiviks Lilla RĂ„a Nyponpulver EKO 750 mg

Toppkvalitet frÄn rossorten Rosa Canina L

Kiviks Lilla RÄa Nyponpulver EKO i kapselform gör det vÀldigt smidigt och enkelt för dig att ta din dagliga dos av nyponpulver. Det Àr tillverkat pÄ nypon frÄn rossorten Rosa Canina L, som anses vara en av de bÀsta sorterna för tillverkning av nyponpulver. Varje kapsel innehÄller 750 milligram av deras C-vitaminrika nyponpulver som Àr ekologiskt. NÀr du tar ditt nyponpulver i kapslar slipper du tÀnka pÄ vad du ska blanda ditt löspulver med varje morgon, vilket kan vara fördelaktigt för de som inte alltid Àter gröt eller gör en smoothie dagligen.

För enkel och smidig dosering

Köp Kiviks Lilla RÄa Nyponpulver EKO om du vill försÀkra dig om att du fÄr i dig din dagliga dos för att stÀrka immunförsvaret, förbÀttra ledernas rörlighet och spÀnstighet samt se till att kroppen kan producera rÀtt mÀngd kollagen för uppbyggnad av leder, bindvÀv och brosk. Eftersom nypon innehÄller upp till 40 viktiga Àmnen bidrar det till mÄnga av kroppens vÀsentliga funktioner.

PÄlitligt varumÀrke med stort utbud

Kiviks Lilla RÄa Àr kÀnda för sina hÀlsosamma produkter som Àr ekologiska, raw, IP livsmedelcertifierade, EU-certifierade, gluten- & laktosfria och KRAV-mÀrkta. Det Àr ett vÀldigt bra varumÀrke för medvetna konsumenter. Kiviks Lilla RÄa Nyponpulver EKO i kapselform tillverkas med nypon frÄn Chile och det innehÄller inga tillsatsÀmnen. Totalt fÄr du 150 kapslar i en burk och rekommenderad dos Àr 2-3 kapslar 1-2 gÄnger dagligen i samband med mÄltid.

premium

Superfruit Nyponpulver Organic

FrÄn Chiles vulkaniska och bördiga jord

Superfruit Nyponpulver Organic Àr ett vÀldigt populÀrt pulver som tillverkas med ekologiska nypon frÄn södra Chile. Det bestÄr av 100% nypon som mals ner med bÄde skal och frön, vilket resulterar i 15 mg C-vitamin, 29 mg kalcium och 2,3 gram fiber per rekommenderad dos. Eftersom denna produkt kommer som ett löspulver kan man justera sin dos som man vill, frÄn dag till dag. Rekommenderad dos Àr 1-2 matskedar per dag.

En dos levererar 40 viktiga nÀringsÀmnen

De chilenska nyponen i Superfruit Nyponpulver Organic ger dig inte mindre Àn 40 viktiga Àmnen, inklusive vitamin A, C-vitamin och lykopen. Om man torkar i för höga temperaturer förstörs vissa nÀringsÀmnen. Det höga nÀringsvÀrdet Àr mycket tack vare den varsamma torkprocessen som sakta torkar nyponen i en temperatur som hÄlla under 50°C. Antioxidanter överlever inte högre temperaturer Àn sÄ.

Premium varumÀrke och pÄlitlig kvalitet

Det svenska företaget Superfruit grundades 2007 och de Àr kÀnda för sina fina produkter inom hÀlsa, sport och trÀning, supermat och andra ekologiska livsmedel. I deras utbud av hÀlsoprodukter hittar du Àven camu camu pulver, chaga pulver, vetegrÀs, nÀssla, tigernötter, gurkmeja, kanel, ingefÀra och allt du kan tÀnkas behöva till din superhÀlsosamma smoothie eller gröt. Nyponen i deras nyponpulver har odlats ekologiskt utan nÄgra besprutningsmedel och det kan anvÀndas i allt frÄn matlagning och smoothies till hemmagjord glass och nyponsoppa. Det Àr ocksÄ vÀldigt gott att ha i yoghurten eller morgongröten.

KÖPGUIDE

Vad Àr bra med nyponpulver?

De tvĂ„ frĂ€msta fördelarna med nyponpulver Ă€r att det stĂ€rker immunförsvaret och förbĂ€ttrar ledernas funktion. Du kanske har hört att apelsiner har en massa C-vitamin, men det Ă€r nĂ€mligen sĂ„ att nyponpulver innehĂ„ller 60 gĂ„nger mer C-vitamin, i tillĂ€gg till mĂ„nga viktiga mineraler som till exempel jĂ€rn, kalcium, kalium och magnesium. Nypon av god kvalitet innehĂ„ller upp till 40 olika nĂ€ringsĂ€mnen som bidrar till en vĂ€sentlig del av kroppens funktioner. Tack vare galaktolipiderna som finns i nyponpulver hjĂ€lper detta tillskott med ledernas rörelse och kan Ă€ven lindra ledvĂ€rk. Det innehĂ„ller Ă€ven betakaroten och med detta viktiga Ă€mne i kroppen hjĂ€lper man Ă€ven huden att skapa ett skydd mot solens skadliga strĂ„lning – plus att det ger huden ett vackert glĂ€nsande skimmer. Ett flertal studier har ocksĂ„ visat att man kan ta nyponpulver för att lindra Ă„kommor som reumatoid artrit och artros, pĂ„ grund av nyponens galaktolipider. Nypon innehĂ„ller Ă€ven mycket folsyra, vilket Ă€r ett viktigt Ă€mne för kvinnor som vill bli gravida, Ă€ven om det inte ersĂ€tter folsyra som tillskott för gravida kvinnor.

Vilket nyponpulver Àr bÀst?

PÄ denna sida hittar du de tre produkterna som Àr bÀst i test baserat pÄ expertomdömen, konsumenternas Äsikter och vÄr utvÀrdering. Huruvida kapselform eller löspulver Àr bÀst för dig beror pÄ dina behov och preferenser. VÀlj ett av dessa tre nyponpulver för att försÀkra dig om att du köper en produkt av god kvalitet med höga nÀringsvÀrden. VÀlj ekologiskt eftersom bÄde skal och frön mals ner till ett pulver, inklusive det yttersta skalet.

Fördelar med nyponpulver

 • StĂ€rker immunförsvaret
 • HjĂ€lper mot ledvĂ€rk
 • Ökar ledernas rörlighet
 • Bra för hudens resistens mot solens strĂ„lning
 • Naturligt tillskott av galaktolipider
 • InnehĂ„ller upp till 40 nyttiga Ă€mnen
 • Bra för hjĂ€rtat (bĂ€ttre kolesterol och blodtryck)
 • HjĂ€lper kroppen att producera kollagen
 • LĂ€tt att blanda i smoothies, juice, yoghurt och gröt
 • Ger huden en vacker lyster
 • InnehĂ„ller betakaroten
 • Smakar gott
 • Studier har visat att det hjĂ€lper mot artros
 • InnehĂ„ller 60 gĂ„nger mer C-vitamin Ă€n apelsiner

NĂ€r ska man ta nyponpulver?

Det spelar ingen roll nÀr pÄ dygnet du tar ditt nyponpulver, men det kan vara bra att undvika att dricka koffein direkt före eller direkt efter, dÄ det kan motverka kroppens förmÄga att tillgodogöra sig vitaminerna. Blanda gÀrna ner ditt nyponpulver i gröten pÄ morgonen eller gör en smoothie pÄ eftermiddagen, det Àr upp till dig att vÀlja nÀr du vill ha din vitamin boost.

Hur ska man ta nyponpulver?

SÄ lÀnge du inte vÀrmer upp ditt nyponpulver över 40 grader kan du blanda ner det i precis vad du vill, sÄsom gröt, smoothies, juicer, yoghurt och soppor. Det gÄr Àven bra att blanda med vatten sÄ lÀnge man hÄller sig inom rekommenderade temperatur. Om nyponpulvret vÀrms upp över 40-50 grader kan man gÄ miste om en del nÀringsÀmnen som inte tÄl höga temperaturer.

Hur ska man förvara sitt nyponpulver?

Det Ă€r alltid bĂ€st att förvara sina tillskott pĂ„ en sval, mörk och torr plats i försluten förpackning – undvik fuktiga platser och direkt solljus.

Är nyponpulver bra för hjĂ€rtat?

Studier har visat pÄ att nypon kan vara bra för hjÀrtat dÄ det verkar ha en positiv inverkan pÄ bÄde kolesterol och blodtryck. En studie som gjordes pÄ Lunds universitet 2012 visade att en dryck med nyponpulver kan sÀnka LDL kolesterol, totalt kolesterol och blocktryck signifikant. 28 kraftigt överviktiga personer deltog i studien.

Kan man ta för mycket nyponpulver?

Allting gÄr att överdosera och det ska man försöka undvika. Vi rekommenderar att man hÄller sig inom den dagliga rekommendationen. Gravida kvinnor bör tala med sin lÀkare innan de tar nyponpulver, precis som med alla andra tillskott.

Vad innehÄller nyponpulver?

Bra nyponpulver ska bara innehÄlla 100% ekologiska nypon utan nÄgra tillsatser.

Kan nyponpulver bli för gammalt?

Förpackningen har ett utgÄngsdatum som bör uppmÀrksammas.

Vad hjÀlper nyponpulver mot?

Nyponpulver har ett flertal positiva effekter pĂ„ kroppens funktioner. Det stĂ€rker bland annat immunförsvaret, bidrar till produktionen av kollagen och skyddar huden mot solens skadliga strĂ„lning pĂ„ grund av att det innehĂ„ller betakaroten och förbĂ€ttrar ledernas funktioner och spĂ€nstighet. Se svaret pĂ„ frĂ„gan ovan ”Vad Ă€r bra med nyponpulver?” för mer information.

Är nyponpulver laxerande?

Om man tar mellan 2,5 gram och 10 gram per dag bör man inte uppleva nÄgon laxerande effekt, men större doser pÄ upp till 40 gram per dag kan dessvÀrre ha en laxerande effekt.

Olika typer av nyponpulver

Varierande ursprung

Nypon vÀxer pÄ mÄnga stÀllen vÀrlden över och i vÀldigt olika landskap. Vi har ocksÄ nypon i Sverige. VÄr vinnare som Àr bÀst i test tillverkas med europeiska nypon frÄn bergskedjan Karpaterna och nyponpulvret frÄn Superfruit görs med nypon frÄn Chiles vulkaniska och bördiga jord.

Löspulver kontra kapslar

VÀlj om du föredrar löspulver eller nyponpulver i kapslar. Löspulver Àr jÀttebra om man vill kunna dosera det olika frÄn dag till dag och blanda ner det i smoothies, gröt och liknande, men om man hellre svÀljer en kapsel sÄ gÄr det lika bra. Effekten Àr densamma.

Olika nivÄer av C-vitamin

Se till att du vÀljer ett nyponpulver med mycket C-vitamin. Undvik pulver som har utsatts för höga temperaturer för att försÀkra dig om att du fÄr sÄ hög nÀring som möjligt.

Dosering

Normalt rekommenderas en daglig dos nÄgonstans mellan 2,5-5 gram, men somliga personer tar upp till 10 gram per dag. Det Àr alltid bra att börja gÀrna med en lÀgre dos och se hur man kÀnner sig och sedan öka mÀngden successivt. Följ tillverkarens rekommendationer enligt vad som stÄr pÄ förpackningen.

Ekologiska produkter

Det finns ekologiska alternativ tillgÀngliga, vilket innebÀr att nyponen som anvÀnds i tillverkningen Àr ekologiska. Alla vÄra utvalda produkter Àr ekologiska.

Hoppas att du fann vÄrt test hjÀlpsamt

LÀmna gÀrna ditt betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1