NYPONPULVER BÄST I TEST

Bästa Nyponpulver i Test

Nyponpulver är ett väldigt näringsrikt kosttillskott som stärker immunförsvaret tack vare dess höga C-vitaminhalt, men det innehåller också goda mängder D-vitamin, mineraler, galaktolipider som har en antiinflammatorisk effekt, och mycket mer därtill. Totalt består det av upp till 40 hälsosamma ämnen. På grund av det näringsrika innehållet hjälper nypon också mot ledvärk och minskar svullnader. Men du finner även betakaroten i nypon vilket är viktigt för att huden ska kunna bilda ett skydd mot solens strålning och få en fin lyster.

BÄST I TEST

Healthwell Nyponpulver Eko

4.7/5

KAPSELFORM

Kiviks Lilla Råa Nyponpulver EKO

4.5/5

Premium

Superfruit Nyponpulver Organic

4.3/5

KÖPTIPS

BÄST I TEST

Healthwell Nyponpulver Eko

Europeiska nypon från bergskedjan Karpaterna

Healthwell Nyponpulver Eko, som tillverkas av vildväxande och näringsrika nypon från den europeiska bergskedjan Karpaterna, är bäst i test. Detta nyponpulver består av 98% nyponskal och 2% kärnor, med en hög nivå av C-vitamin, D-vitamin och andra viktiga mineraler och näringsämnen. Nyponen har hanterats enligt RAW-food reglerna för att bevara alla näringsämnen, vilket betyder att det aldrig har hettats upp över 42 grader. När du köper Healthwell Nyponpulver Eko kan du välj mellan tre olika storlekar på 200 gram, 400 gram eller 600 gram.

Näringsrikt tillskott året om

I tillverkningsprocessen mals hela nyponskalet till ett grovkornigt mjöl och just därför är det viktigt att man väljer ett ekologiskt alternativ. Detta ekologiska nyponpulver rekommenderas av hälsoexperter, bloggare och näringsspecialister eftersom det är en produkt av hög kvalitet. Det har inte förekommit några besprutningsmedel i odlingsprocessen och nyponen kvalitetskontrolleras på regelbunden basis. Inkludera Healthwells näringsrika nyponpulver i din smoothie eller morgongröten för att få en nyttig boost som är väl behövlig året om – immunförsvaret behöver alltid lite omsorg. Det tillför också en god, mild smak.

Väldigt prisvärt och hög kvalitet

Ännu ett stort plus med denna produkt är att det inte är det dyraste alternativet på marknaden, trots den höga kvalitén. Healthwell Nyponpulver Eko är bäst i test samtidigt som det är ett väldigt prisvärt alternativ. En daglig dos på 2,5-5 gram är den generella rekommendationen och det ger dig stora fördelar till ett lågt pris per dos.

KAPSELFORM

Kiviks Lilla Råa Nyponpulver EKO 750 mg

Toppkvalitet från rossorten Rosa Canina L

Kiviks Lilla Råa Nyponpulver EKO i kapselform gör det väldigt smidigt och enkelt för dig att ta din dagliga dos av nyponpulver. Det är tillverkat på nypon från rossorten Rosa Canina L, som anses vara en av de bästa sorterna för tillverkning av nyponpulver. Varje kapsel innehåller 750 milligram av deras C-vitaminrika nyponpulver som är ekologiskt. När du tar ditt nyponpulver i kapslar slipper du tänka på vad du ska blanda ditt löspulver med varje morgon, vilket kan vara fördelaktigt för de som inte alltid äter gröt eller gör en smoothie dagligen.

För enkel och smidig dosering

Köp Kiviks Lilla Råa Nyponpulver EKO om du vill försäkra dig om att du får i dig din dagliga dos för att stärka immunförsvaret, förbättra ledernas rörlighet och spänstighet samt se till att kroppen kan producera rätt mängd kollagen för uppbyggnad av leder, bindväv och brosk. Eftersom nypon innehåller upp till 40 viktiga ämnen bidrar det till många av kroppens väsentliga funktioner.

Pålitligt varumärke med stort utbud

Kiviks Lilla Råa är kända för sina hälsosamma produkter som är ekologiska, raw, IP livsmedelcertifierade, EU-certifierade, gluten- & laktosfria och KRAV-märkta. Det är ett väldigt bra varumärke för medvetna konsumenter. Kiviks Lilla Råa Nyponpulver EKO i kapselform tillverkas med nypon från Chile och det innehåller inga tillsatsämnen. Totalt får du 150 kapslar i en burk och rekommenderad dos är 2-3 kapslar 1-2 gånger dagligen i samband med måltid.

premium

Superfruit Nyponpulver Organic

Från Chiles vulkaniska och bördiga jord

Superfruit Nyponpulver Organic är ett väldigt populärt pulver som tillverkas med ekologiska nypon från södra Chile. Det består av 100% nypon som mals ner med både skal och frön, vilket resulterar i 15 mg C-vitamin, 29 mg kalcium och 2,3 gram fiber per rekommenderad dos. Eftersom denna produkt kommer som ett löspulver kan man justera sin dos som man vill, från dag till dag. Rekommenderad dos är 1-2 matskedar per dag.

En dos levererar 40 viktiga näringsämnen

De chilenska nyponen i Superfruit Nyponpulver Organic ger dig inte mindre än 40 viktiga ämnen, inklusive vitamin A, C-vitamin och lykopen. Om man torkar i för höga temperaturer förstörs vissa näringsämnen. Det höga näringsvärdet är mycket tack vare den varsamma torkprocessen som sakta torkar nyponen i en temperatur som hålla under 50°C. Antioxidanter överlever inte högre temperaturer än så.

Premium varumärke och pålitlig kvalitet

Det svenska företaget Superfruit grundades 2007 och de är kända för sina fina produkter inom hälsa, sport och träning, supermat och andra ekologiska livsmedel. I deras utbud av hälsoprodukter hittar du även camu camu pulver, chaga pulver, vetegräs, nässla, tigernötter, gurkmeja, kanel, ingefära och allt du kan tänkas behöva till din superhälsosamma smoothie eller gröt. Nyponen i deras nyponpulver har odlats ekologiskt utan några besprutningsmedel och det kan användas i allt från matlagning och smoothies till hemmagjord glass och nyponsoppa. Det är också väldigt gott att ha i yoghurten eller morgongröten.

KÖPGUIDE

Vad är bra med nyponpulver?

De två främsta fördelarna med nyponpulver är att det stärker immunförsvaret och förbättrar ledernas funktion. Du kanske har hört att apelsiner har en massa C-vitamin, men det är nämligen så att nyponpulver innehåller 60 gånger mer C-vitamin, i tillägg till många viktiga mineraler som till exempel järn, kalcium, kalium och magnesium. Nypon av god kvalitet innehåller upp till 40 olika näringsämnen som bidrar till en väsentlig del av kroppens funktioner. Tack vare galaktolipiderna som finns i nyponpulver hjälper detta tillskott med ledernas rörelse och kan även lindra ledvärk. Det innehåller även betakaroten och med detta viktiga ämne i kroppen hjälper man även huden att skapa ett skydd mot solens skadliga strålning – plus att det ger huden ett vackert glänsande skimmer. Ett flertal studier har också visat att man kan ta nyponpulver för att lindra åkommor som reumatoid artrit och artros, på grund av nyponens galaktolipider. Nypon innehåller även mycket folsyra, vilket är ett viktigt ämne för kvinnor som vill bli gravida, även om det inte ersätter folsyra som tillskott för gravida kvinnor.

Vilket nyponpulver är bäst?

På denna sida hittar du de tre produkterna som är bäst i test baserat på expertomdömen, konsumenternas åsikter och vår utvärdering. Huruvida kapselform eller löspulver är bäst för dig beror på dina behov och preferenser. Välj ett av dessa tre nyponpulver för att försäkra dig om att du köper en produkt av god kvalitet med höga näringsvärden. Välj ekologiskt eftersom både skal och frön mals ner till ett pulver, inklusive det yttersta skalet.

Fördelar med nyponpulver

 • Stärker immunförsvaret
 • Hjälper mot ledvärk
 • Ökar ledernas rörlighet
 • Bra för hudens resistens mot solens strålning
 • Naturligt tillskott av galaktolipider
 • Innehåller upp till 40 nyttiga ämnen
 • Bra för hjärtat (bättre kolesterol och blodtryck)
 • Hjälper kroppen att producera kollagen
 • Lätt att blanda i smoothies, juice, yoghurt och gröt
 • Ger huden en vacker lyster
 • Innehåller betakaroten
 • Smakar gott
 • Studier har visat att det hjälper mot artros
 • Innehåller 60 gånger mer C-vitamin än apelsiner

När ska man ta nyponpulver?

Det spelar ingen roll när på dygnet du tar ditt nyponpulver, men det kan vara bra att undvika att dricka koffein direkt före eller direkt efter, då det kan motverka kroppens förmåga att tillgodogöra sig vitaminerna. Blanda gärna ner ditt nyponpulver i gröten på morgonen eller gör en smoothie på eftermiddagen, det är upp till dig att välja när du vill ha din vitamin boost.

Hur ska man ta nyponpulver?

Så länge du inte värmer upp ditt nyponpulver över 40 grader kan du blanda ner det i precis vad du vill, såsom gröt, smoothies, juicer, yoghurt och soppor. Det går även bra att blanda med vatten så länge man håller sig inom rekommenderade temperatur. Om nyponpulvret värms upp över 40-50 grader kan man gå miste om en del näringsämnen som inte tål höga temperaturer.

Hur ska man förvara sitt nyponpulver?

Det är alltid bäst att förvara sina tillskott på en sval, mörk och torr plats i försluten förpackning – undvik fuktiga platser och direkt solljus.

Är nyponpulver bra för hjärtat?

Studier har visat på att nypon kan vara bra för hjärtat då det verkar ha en positiv inverkan på både kolesterol och blodtryck. En studie som gjordes på Lunds universitet 2012 visade att en dryck med nyponpulver kan sänka LDL kolesterol, totalt kolesterol och blocktryck signifikant. 28 kraftigt överviktiga personer deltog i studien.

Kan man ta för mycket nyponpulver?

Allting går att överdosera och det ska man försöka undvika. Vi rekommenderar att man håller sig inom den dagliga rekommendationen. Gravida kvinnor bör tala med sin läkare innan de tar nyponpulver, precis som med alla andra tillskott.

Vad innehåller nyponpulver?

Bra nyponpulver ska bara innehålla 100% ekologiska nypon utan några tillsatser.

Kan nyponpulver bli för gammalt?

Förpackningen har ett utgångsdatum som bör uppmärksammas.

Vad hjälper nyponpulver mot?

Nyponpulver har ett flertal positiva effekter på kroppens funktioner. Det stärker bland annat immunförsvaret, bidrar till produktionen av kollagen och skyddar huden mot solens skadliga strålning på grund av att det innehåller betakaroten och förbättrar ledernas funktioner och spänstighet. Se svaret på frågan ovan ”Vad är bra med nyponpulver?” för mer information.

Är nyponpulver laxerande?

Om man tar mellan 2,5 gram och 10 gram per dag bör man inte uppleva någon laxerande effekt, men större doser på upp till 40 gram per dag kan dessvärre ha en laxerande effekt.

Olika typer av nyponpulver

Varierande ursprung

Nypon växer på många ställen världen över och i väldigt olika landskap. Vi har också nypon i Sverige. Vår vinnare som är bäst i test tillverkas med europeiska nypon från bergskedjan Karpaterna och nyponpulvret från Superfruit görs med nypon från Chiles vulkaniska och bördiga jord.

Löspulver kontra kapslar

Välj om du föredrar löspulver eller nyponpulver i kapslar. Löspulver är jättebra om man vill kunna dosera det olika från dag till dag och blanda ner det i smoothies, gröt och liknande, men om man hellre sväljer en kapsel så går det lika bra. Effekten är densamma.

Olika nivåer av C-vitamin

Se till att du väljer ett nyponpulver med mycket C-vitamin. Undvik pulver som har utsatts för höga temperaturer för att försäkra dig om att du får så hög näring som möjligt.

Dosering

Normalt rekommenderas en daglig dos någonstans mellan 2,5-5 gram, men somliga personer tar upp till 10 gram per dag. Det är alltid bra att börja gärna med en lägre dos och se hur man känner sig och sedan öka mängden successivt. Följ tillverkarens rekommendationer enligt vad som står på förpackningen.

Ekologiska produkter

Det finns ekologiska alternativ tillgängliga, vilket innebär att nyponen som används i tillverkningen är ekologiska. Alla våra utvalda produkter är ekologiska.

Hoppas att du fann vårt test hjälpsamt

Lämna gärna ditt betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 2